Nascut el 1978 va iniciar-se en el món de la dolçaina i el tabal de la mà del seu pare, Ernest Llorca Ávila, dolçainer de la ciutat de València. A més de la seua activitat relacionada amb la música tradicional també va ser membre de l’agrupació coral de veus blanques Santo Domingo Savio del col·legi Salesians – sant Antoni Abad del barri de Morvedre així com percussionista de l’Orquestra de Pols i Pua Nuestra Señora de Tejeda de Benicalap.

Dolçainer habitual de diverses comissions festeres, és col·laborador de grups de danses com Lo Rat Penat de València, Les Folies de Carcaixent, el Quadre de Balls Populars de la Ribera o la Carraspera de Patraix. També ha actuat en concerts i recitals amb bandes com la Unió Musical Santa Cecília de Barx o l’Agrupació Musica Benicalap.

Ha pres part en diversos festivals internacionals de caràcter folklòric i musical, destacant la intervenció en esdeveniments com el festival Europeade en diverses ciutats europees com Anvers (Bèlgica), Rennes (França), Bayreuth (Alemanya), Torí (Itàlia), Valladolid (Espanya), etc., o el I Festival Internacional de Música Celta Keltoi de 2004 a Santiago de Compostel·la.

Entre els seus diversos enregistraments sonors destaca la col·laboració al treball discogràfic De Carcaixent… i dolces, recull de música tradicional carcaixentina elaborat el Grup de Danses Les Folies de Carcaixent.

En possessió del Grau professional de Dolçaina obtingut arran dels seus estudis en el Conservatori José Iturbi sota el mestratge de Xavier Richart Peris, en l’actualitat és professor de dolçaina i director de conjunt de l’Escola de Tabal i Dolçaina Russafa-fa de València i músic actiu de la formació La Xe-ranga.

Llicenciat en Història per la Universitat de València – E.G. des de 2002 ha centrat els seus estudis en la investigació de tots els aspectes referents a la dolçaina i el tabal, especialment aquells vinculats a la història sociocultural contemporània: repertori, funcionalitats, consideració social, etc., duent a terme l’elaboració d’articles així com nombroses xarrades i conferències.